دنیای صنعتی

ساخت وبلاگ

سکسیونر به فرانسوی Sectionneur یا  جدا کننده به انگلیسی Disconnector) نوعی کلید قدرت است. این نوع کلیدها محفظه خاموش‌کننده جرقه ندارند و تیغه‌های آن‌ها کاملاً قابل مشاهده است. سکسیونر در انواع غیر قابل قطع زیر بار (عمدتاً سکسیونرهای فشار قوی) و قابل قطع زیر بار (عمدتاً سکسیونرهای فشار متوسط) در صنعت برق کاربرد گسترده دارد.

هدف از به‌کارگیری سکسیونر در پست‌های فشار قوی جدا کردن دو قسمت مختلف پست از یکدیگر است. نکته مهم این است که سکسیونر سیستم‌هایی را قطع و یا وصل می کند که تقریباً بدون جریان هستند. به عبارت دیگر سکسیونر قطعات و تجهیزاتی را که فقط تحت ولتاژ هستند از شبکه جدا می‌سازد. به همین دلیل، می‌توان به کمک سکسیونر جریان‌های خازنی مقره‌ها، کابل‌های کوتاه و یا ترانسفورماتورهای با توان کم را که تحت ولتاژ باشند قطع کرد.

همان‌طور که از گفته‌های بالا مشخص است، سکسیونر در واقع یک ارتباط‌دهنده یا جداکننده مکانیکی بین سیستم‌هاست و در وهله نخست برای حفاظت اشخاص در مقابل برق‌گرفتگی مورد استفاده قرار می‌گیرد و معمولاً در انجام بازرسی، سرویس، تعمیرات و کار روی تجهیزات فشار قوی باز و بسته می‌شود. علاوه بر موارد بالا، سکسیونر در بهبود ایزولاسیون در پست‌ها به دژنکتورها کمک می‌کند.

سکسیونر غیر قابل قطع زیر بار، توانایی قطع جریان بار و یا جریان اتصال کوتاه را نداشته و تنها پس از قطع جریان عبوری از آن باز و بسته می‌شود. به همین دلیل برای باز کردن یا بستن مدار الکتریکی خصوصاً تحت شرایط خطا، به کلید دیگری با قابلیت‌های بالاتر یعنی دژنکتور نیاز است که توانایی باز یا بسته کردن مدار را تحت هر شرایطی دارد. به علت اینکه این کلیدها زیر جریان باز یا بسته نمی‌شوند و جریان عبوری از آن‌ها تقریباً صفر است، زمان قطع و وصل در آن‌ها خیلی بیشتر از بریکرها است.

تولید و استفاده از سکسیونرهای فشار قوی قابل قطع زیر بار بیشتر در آمریکا و کانادا رایج است، اما در اغلب کشورهای دیگر، از جمله ایران، این نوع سکسیونرها مورد استقبال قرار نگرفته‌اند.
اجزای سکسیونر
سکسیونرها از سه بخش اصلی ساخته می‌شوند:
تیغه‌های حامل جریان
مقره‌های اتکایی
مکانیسم عمل‌کننده و اهرم‌های مربوطه
جنس کنتاکت‌ها (تیغه‌ها) باید به گونه‌ای باشد که هنگام بسته بودن سکسیونر مقاومت کمی از خود نشان دهد.همچنین آن‌ها باید طوری طراحی شوند که در صورت عبور جریان نامی از سکسیونر، دمایشان از 90 درجه سانتی‌گراد فراتر نرود. کنتاکت‌ها ممکن است در اثر قطع و وصل سکسیونر اکسید شوند. بنابراین جنس آن‌ها باید سخت و پراکسید باشد. علاوه بر این، تیغه‌ها باید دارای مقاومت مکانیکی بالایی نیز باشند.
مقره ها نیز باید دارای اندازه و جنسی مناسب باشند. مکانیسم عملکرد سکسیونرها می‌تواند به دو صورت دستی و موتوری باشد. در حالت دستی مکانیسم عملکرد توسط دست تحریک می‌شود و در حالت موتوری یک موتور الکتریکی که به یک سیستم گیربکس متصل است به اهرم‌های عملکرد نیرو وارد می‌کند و باعث باز و بسته شدن سکسیونر می‌شود.
سکسیونر دورانی
«سکسیونر دورانی» Rotational Type Disconnector برای ولتاژهای بالا به‌ویژه ولتاژهای 60 تا 765 کیلوولت کاربرد دارد.

مهمترین مزیت این سکسیونر‌ دارا بودن دو تیغه متحرک و دورانی است. نیروی وزش باد و نیروی وزن سکسیونر‌ به هیچ وجه سبب وصل بی‌موقع آن نمی‌شود. سکسیونر‌ هر فاز دارای دو پایه عایقی قابل گردش است که تیغه‌های پل روی آن نصب شده است. هنگام قطع یا وصل سکسیونر، پایه‌ها حول محور خود در خلاف جهت یک دیگر به اندازه 90 درجه می‌چرخند و سبب قطع و وصل کنتاکت‌ها می‌شوند.
سکسیونر قابل قطع زیر بار
سکسیونر قابل قطع زیر بار که به آن کلید بار نیز می‌گویند، می‌تواند جریان‌های کم و جریان‌های بار را که چند برابر جریان نامی آن است بدون هیچ مشکلی قطع کند. سکسیونرهای قابل قطع زیر بار در انواع داخلی (تابلویی) و یا بیرونی (هوای آزاد) مورد استفاده قرار می‌گیرند. موارد استفاده آن‌ها در کلیدهای فیدر موتوری و انشعاب‌های کوچک است. محیط قطع در سکسیونرهای قابل قطع زیر بار متنوع بوده که از انواع آن می‌توان به قطع تحت سرعت بالا (سکسیونرهای خشک) و سکسیونرهای روغنی، گازی و خلأ اشاره کرد.
از این سکسیونرها به تعداد کمتری نسبت به سکسیونرهای غیر قابل قطع زیر بار در شبکه‌های فشار متوسط استفاده می‌شود. گفتنی است که این نوع سکسیونرها برای عملکرد در برابر جریان اتصال کوتاه مدار، همیشه با فیوز فشار قوی به طور سری در مدار قرار می‌گیرند.

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 86 تاريخ : شنبه 20 اسفند 1401 ساعت: 14:37

دژنکتور به فرانسوی Disjoncteur یا «کلید قدرت» یا مدارشکن به انگلیسی Circuit Breaker تجهیزی در سیستم قدرت الکتریکی است که برای قطع و وصل خطوط فشارقوی انتقال، فوق توزیع و توزیع الکتریکی و همچنین ترانسفورماتورهای قدرت، ژنراتورها و سایر تجهیزات فشارقوی به کار می‌رود.
مشخصات دژنکتور
دژنکتور، که به بریکر نیز معروف است، تنها یک وسیله ارتباطی بین ژنراتورها و ترانسفورماتورها، بارها و خطوط انتقال انرژی و یا جداکننده آن‌ها از یک‌دیگر نیست، بلکه از تجهیزات و سیستم‌های الکتریکی در برابر اضافه‌بار و جریان اتصال کوتاه نیز حفاظت می‌کند. هنگام بروز عیب در تجهیزات فشار قوی باید قسمت معیوب فوراً به وسیله کلید قدرت و به طور خودکار از شبکه جدا و از ادامه و توسعه عیب جلوگیری شود.
دژنکتورها در حالت‌های مختلف، شرایط و مشخصات معینی دارند که در اینجا آن‌ها را بیان می‌کنیم:
دژنکتورها در وضعیت بسته در برابر عبور جریان بار و حتی جریان شدید اتصال کوتاه از خود مقاومت قابل ملاحظه نشان نمی‌دهند و نیز در برابر اثرات حرارتی و دینامیکی این جریان‌ها در یک زمان طولانی پایداری قابل توجهی دارند.
در وضعیت باز، دژنکتورها می‌توانند اختلاف ولتاژ الکتریکی موجود بین دو کنتاکت باز را به طور کاملاً مطمئن تحمل کنند.
در شرایطی که همه بخش‌های کلید هم‌ولتاژ شبکه باشند، هنگام قطع یا در حالت وصل به طور قابل اطمینان نسبت به زمین و ترمینال‌ها و تیغه‌های دیگر عایق هستند.
بریکرها قادرند به بستن مدار الکتریکی در زیر ولتاژ نامی هستند (آن‌ها معمولاً برای حداکثر ولتاژ شبکه طراحی می‌شوند).
دژنکتورها می‌توانند مدار الکتریکی را هنگام عبور جریان باز کنند.
مدارشکن‌ها سرعت عملکرد بالایی در قطع و وصل مدار دارند.
دژنکتورها محدودیت جریانی ندارند و برای بزرگ‌ترین جریان‌های اتصال کوتاه ساخته می‌شوند.
یکی از مشخصات مهم دژنکتورها زمان تأخیر در قطع کلید است. این زمان فاصله بین لحظه فرمان قطع توسط رله مربوطه و لحظه آزاد کردن ضامن قطع کلید تا خاموش شدن کامل جرقه است.
اجزای دژنکتور
با وجود انواع مختلف دژنکتورها، این کلیدها دارای اجزا و مکانیسم‌های عملکرد مشابهی هستند:
مکانیسم عملکرد قطع و وصل
مکانیسم خاموش کردن جرقه در محفظه جرقه
کنتاکت‌های اصلی (کنتاکت‌های ساده و متحرک)
سیم‌پیچ‌های قطع و وصل
کنتاکت‌های فرعی
مدارهای کنترل
دژنکتور روغنی
در این نوع دژنکتورها، روغن هم به عنوان خاموش‌کننده قوس و هم به عنوان ماده عایق به کار می‌رود. جرقه سبب تجزیه روغن دی‌الکتریک می‌شود و گازهای ناشی از این تجزیه باعث افزایش فشار درون محفظه‌ای خواهد شد که قطع‌کننده در آن نصب می‌شود. گازها از طریق سوراخ‌های درون محفظه هدایت می‌شوند و جرقه درون سوراخ‌ها کشیده شده و توسط جریان گاز خنک می‌شود.

نحوه خاموش کردن جرقه بدین صورت است که هنگامی که دژنکتور یک مدار دارای جریان یا اصطلاحاً گرم را قطع می‌کند، روغن به دلیل گرمای شدید تجزیه شده و گازهایی مانند هیدروژن (H2) به مقدار 70 درصد، استیلن (C2H2) به مقدار 20 درصد و متیلن (CH2) به مقدار 10 درصد و نیز مقداری کربن از روغن متصاعد می‌شود. از میان گازهای مذکور هیدوژن از قدرت دی‌الکتریک خوبی برای از بین بردن قوس الکتریکی برخوردار است. پس از قطع جرقه، فضای کنتاکت‌ها توسط روغن دی الکتریک تازه پر و قدرت عایقی کافی بین کنتاکت‌ها تأمین می‌شود.

در این نوع کلیدها عموماً یک کنتاکت متحرک و دو کنتاکت ثابت وجود دارد و فازها از سطح ولتاژ ۷۲٫۵ کیلوولت به بالا، در سه محفظه جداگانه روغن قرار دارند، در حالی که در سطح ولتاژ 36 کیلوولت و پایین‌تر در یک محفظه قرار می‌گیرند.

روغن در دژنکتورهای روغنی دارای مزایای زیر است:

عایق کردن کنتاکت‌ها از بدنه مخزن روغن و نیز از زمین
آماده کردن یک واسطه عایقی در میان کنتاکت‌ها بعد از خاموش شدن جرقه
تولید هیدروژن در مدت به وجود آمدن قوس
معایب کلیدهای روغنی نیز به شرح زیر است:

کربنیزه شدن و ایجاد رسوبات در داخل دژنکتور به دلیل وجود روغن
ترکیب هوا و هیدروژن و ایجاد انفجار و آتش‌سوزی‌های خطرناک
نشت از مخزن و امکان آتش‌سوزی و انفجار (رفع این محدودیت نیاز به یک مخزن روغن بزرگ دارد که البته در ولتاژ و جریان‌های خیلی زیاد امکان ساخت مخزن روغن متناسب با آن جریان و ولتاژ وجود ندارد)
اشغال حجم بسیار زیاد به ویژه در ولتاژهای بالا
نیاز به نگهداری و بازدید مرتب از کنتاکت‌ها و روغن
مناسب نبودن برای کلید‌زنی‌های مکرر

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 125 تاريخ : شنبه 20 اسفند 1401 ساعت: 14:02

سیلیکون ها جزو ترکیبات مصنوعی هستند که به تنهایی دارای تنوع و گوناگونی زیادی در شکل ها و کاربردهای مختلفی هستند. این ماده در مقابل دمای منفی 60 درجه سانتی گراد الی 250 درجه سانتی گراد مقاومت دارند. سیلیکون عنصر سیلیسیم با اسم Si در جدول تناوبی عنصرها است و جزو عناصر شیمیایی محسوب شده و از خانواده شبه فلزها است. ایت ماده در شرایط مختلفی مانند نور بسیار زیاد، نور خورشید، مرطوب بودن محیط، و دمای ذکر شده طبق تحقیقات علمی در این زمینه می تواند تا دهها سال مقاومت نشان داده و خاصیت فیزیکی و شیمیایی خود را حفظ کند. کابل سیلیکونی کاربردهای مختلفی دارند و می توانید این نوع محصولات را به صورت اینترنتی نیز سفارش دهید.

در زمان امروزی در اکثر کشورهای جهان از این کابل ها استفاده می کنند که به تائید سازمان آتش نشانی نیز رسیده است. این کابل ها به عنوان جایگزین سیم های برق نرمال در صنعت های مختلف ساختمانی و صنعتی به کار گرفته می شوند. ا ز این کابل در مصارف خانگی و عمومی نیز استفاده می شود مخصوصا آن دسته از لوازمی که در گرمای بالا مقاومت بالایی را دارند. از این کابل ها در مدارای الکترونیکی و برق قدرت نیز استفاده می شود.

انواع کابل سیلیکونی

کابل سیلیکونی در انواع مختلفی موجود است که می توان به کابل و سیم جرقه زن، سیم و کابل نسوز دو روکشی بافت، کابل اعلان حریق، کابل قدرت، کابل کنترل، کابل فشار قوی و غیره اشاره کرد. محصولات ذکر شده برای کارهای سیم کشی مهم و ضروری هستند و هرکدام از آن ها کاربرد و قابلیت و خصوصیت خاص خود را دارند. همجنین دارای مشخصه هایی مانند وزن پایین، امنیت بالا، اطمینان بالا، کاربرد بالا، قابلیت حمل و نقل راحت و پیاده سازی راحت روی مدار هستند.

ویژگی کابل سیلیکونی

به علت خصوصیت های جالب و متفاوت کابل سیلیکونی از این کابل ها به صورت گسترده در صنایع مختلف استفاده می شود. این کابل ها معمولا دارای ویژگی های الکتریکی عالی هستند و در مقابل حرارت، گرما، شعله و شوک حرارتی مقاومت بالایی را دارند، به همین علت می توان از این کابل ها در سیم کشی محصولات الکتریکی و الکترونیکی مختلف، لوازم خانگی مانند جاروبرقی، اجاق گاز، الکترومتورها، تجهیزات حرارتی و کوره ها که تحت دماهای مختلف و ولتاژهای بالا هستند استفاده کرد.

با بهره گرفتن از روش های جدید و بی نظیر در تولید و تجارت تحت عنوان تامین کننده و تولید کننده کابل سیلیکونی می توان در بازارهای داخلی و خارجی نیز فعالیت کرد.

مزیت های کابل سیلیکونی

از خصوصیات مهم کابل سیلیکونی این است که در مقابل روغن های مختلف، آب و هوای مختلف، اشعه فرابنفش مقاومت بالایی را از خود نشان می دهند. همچنین میزان انعطاف و کشسانی این کابل ها نیز بالا است. این خصوصیات در کل باعث شده است این کابل ها بهترین گزینه برای سیم کشی در دمای بالا و شرایط آب و هوایی مختلف باشند.

12 دلیل اصلی برای این که از عایق سیلیکونی رابر در ساخت کابل و سیم ها

در حالت کلی ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و الکتریکی یک ماده عایق باعث می شود که برای ساخت گروهی از سیم کابل ها از آن ماده عایقی استفاده شود. علت استفاده سیلیکون رابر در ساخت سیم و کابل ها از این قرار است:

محدوده دمای کاری زیاد

مقاومت درمقابل اشعه های فروسرخ، گاما و فرابنفش

مقاومت در مقابل تابش مستقیم نور خورشید

عدم تاثیر پذیری از لایه اوزون

خاصیت هالوژن فری یا همان نداشتن هالوژن

کم دود بودن

استحکام بالا در آب و هوای خشک یا مرطوب

مقاومت در مقابل محلول های نمکی

جلوگیری از منتشر شدن شعله های آتش

منعطف بودن بالا

وزن کم و پایین در مقایسه با دیگر کابل ها و سیم ها

عدم ایجاد محیط خوب برای رشد قارچ و باکتری

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 94 تاريخ : پنجشنبه 18 اسفند 1401 ساعت: 15:36

مواد اولیه سیم و کابل با کیفیت در حال حاضر با مناسب‌ترین قیمت در بازار به فروش می رسد. برای اینکه بتوانیم برق را به در دستگاه‌های مورد استفاده خود پخش نماییم از سیم و کابل باید استفاده شود. باید گفته شود که به طور کلی در جریان ساخت سیم و کابل  دو دسته مواد اولیه فلزی و همچنین مواد اولیه پلیمری به کار گرفته می شود که دسته اول برای هادی سیم و کابل بوده و گروه دوم هم برای ساختار عایق کاربرد دارد.


در کارهای روزمره سیم و کابل رواج بسیار زیادی پیدا کرده‌اند و یکی از سوالاتی که برای اکثر افراد پیش می آید این است که مهمترین مواد اولیه این دو محصول کدامند؟ مس و آلومینیوم به عنوان مواد اولیه و اصلی به شمار می آیند که با استفاده از آنها تولید سیم و کابل انجام می گیرد.


در ساختمان‌ مواد اولیه سیم و کابل‌ها از فلزات هادی استفاده می شود تا جریان برق به بخش‌های موردنظر حمل گردد و برای اینکه از نشست جریان به سایر قسمت‌ها جلوگیری شود عایق‌های مرغوب و مناسبی به کار می روند. یک هادی که از روکش عایق برخوردار می باشد سیم عایق دار نام دارد و در صورت قرار گرفتن چندین هادی عایق بندی شده درون غلافی یکسان و مشترک به چنین گروهی کابل گفته خواهد شد.


مس در برابر اثرات جوی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد اما آلومینیوم به گونه‌ای می باشد که عوامل جوی به ویژه رطوبت آن را دچار خوردگی می کند.


هادی های مورد استفاده برای سیم و کابل


مس در مقایسه با فلزات دیگری که به عنوان هادی در مواد اولیه سیم و کابل به کار می روند رواج بسیار بیشتری دارد. به عبارتی دیگر می توان گفت برای تولید سیم و کابل بیشتر از مسی استفاده می شود که میزان خالص بودن آن بیش از 99/5  است.
مس استحکام مکانیکی مناسبی دارد و درآوردن آن به فرم دلخواه به راحتی و آسانی انجام می گیرد. علاوه براین در برابر عوامل جوی از مقاومت خوبی برخوردار می باشد. آلومینیوم یکی دیگر از مواد اولیه سیم و کابل می باشد که برای تولید این دو محصول مورد استفاده قرار می گیرد.


اگرچه این فلز نسبت به مس دارای وزن کمتری می باشد و قیمت ارزان تری هم دارد اما همانطور که قبلا گفته شد عوامل جوی به ویژه رطوبت بر روی آن اثری همچون خوردگی گذاشته و اکسیده شدن آن منجر به ایجاد شدن اکسید آلومینیوم می گردد که یک جسم عایق به حساب می آید.


همچنین باید گفته شود که آلومینیوم به اندازه مس استحکام مکانیکی مطلوبی ندارد و نرمش این فلز به گونه‌ای نمی باشد که به هر شکلی درآید. به همین دلیل است که زیاد از آلومینیوم استفاده نمی شود. با وجود این در چند سال اخیر به دلیل اینکه قیمت مس با سرعت بالایی و به صورت غیرمنتظره افزایش پیدا کرد به همین جهت فلز آلومینیوم به طور فراوان به کار گرفته شد. همچنین چون آلومینیوم قیمت و وزن پایین تری دارد در خط های انتقال هوایی از آن استفاده میگردد.

 

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 88 تاريخ : پنجشنبه 18 اسفند 1401 ساعت: 15:34

مقره چیست و چه کاربردی دارد؟ مقره یک نوع عایق الکتریکی است که جهت اتصال کابل برق به برج انتقال برق مورد استفاده قرار می گیرد. در خطوط انتقال و توزیع برق، هادی های تحت ولتاژ می بایست به گونه ای از برج ایزوله شوند و برای این کار از مقره استفاده می شود.
مقره هادی را از برج ایزوله می کند و از جریان نشتی جلوگیری می کند. مقره نیروی مکانیکی حاصل از باد، برف، یخ و … را تحمل می کند و از هادی محافظت می کند. اگر می خواهید بدانید مقره چیست و چه کاربردی دارد، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به معرفی مقره و کاربردهای آن در صنعت برق می پردازیم.
در پاسخ به سؤال مقره چیست باید بگوییم، مقرهElectrical Insulator  به ابزاری اطلاق می شود که وظیفه کنترل جریان های الکتریکی را برعهده دارد. از مقره ها در سیستم های قدرت استفاده می کنند تا از گذر جریان های ناخواسته به زمین جلوگیری شود. بدین ترتیب این ابزار که یک نوع عایق الکتریکی است، نقش مهمی در سیستم های برق ایفا می کند. مقره ها دارای یک مسیر با مقاومت بالا هستند که جریان عملاً از آن ها عبور نمی کند.
مقره را در سیستم های توزیع، انتقال و رساناهای هوایی بر روی دکل ها یا تیرها قرار می دهند. مقره میان تیرها، دکل ها یا رساناهای حامل جریان قرار می گیرد تا از جریان رساناها به زمین که از طریق بدنه دکل و تیر صورت می گیرد، جلوگیری شود. در سیستم های الکتریکی برای نگه داشتن هادی های فشار قوی که از ولتاژهای بالایی برخوردار هستند، از مقره های فشار قوی استفاده می شود.
کاربرد مقره
در ادامه موضوع مقره چیست به کاربرد این تجهیزات می پردازیم. مقره ها از لحاظ کاربردی دو وظیفه دارند:
یکی وظیفه مکانیکی که مقره ها باید دارای استقامت بالایی باشند. این تجهیزات باید این امکان را داشته باشند که بارها و نیروهای مکانیکی را تحمل کنند.
کاربرد دیگر این تجهیزات از نظر الکترونیکی حائز اهمیت است. این تجهیزات قابلیت دریافت ولتاژهای بزرگ را دارند. همچنین می توانند ولتاژهای ناشی از رعد و برق و ضربه را نیز تحمل کنند. مقره می تواند در سخت ترین شرایط آلودگی، بارندگی، رطوبت و بروز رعد و برق با ولتاژهای بالا از شکست الکتریکی جلوگیری کند.
شکست الکتریکی مقره ها امکان دارد بر اثر تخلیه الکتریکی در اطراف مقره اتفاق بیفتد. تخلیه الکتریکی سطحی به وسیله گرد و غبار یا تخلیه الکتریکی از درون مقره ایجاد می شود. به همین دلیل مقره باید ضریب اطمینان بالایی داشته باشد و بخشی از این ضریب اطمینان به کیفیت مقره بستگی دارد.
در ادامه مقاله مقره چیست خوب است بدانید که علت اصلی خرابی مقره ها تخلیه الکتریکی است که بین خط و زمین در مواقع غیرعادی رخ می دهد. تخلیه الکتریکی گرمای زیادی تولید می کند و این موضوع سبب سوراخ شدن بدنه مقره می شود.
مقره چینی
معمولاً از متریال چینی برای ساخت مقره های هوایی استفاده می شود. این مقره ها از جنس آلومینیوم سیلیکات هستند. معمولا آلومینیوم سیلیکات را با موادی مانند فلدسپات، کوارتز و کائولن پلاستیکی ترکیب می کنند تا به این ترتیب ماده عایق سخت پرسلن و چینی لعاب دار به وجود بیاید.
سطح چینی در این مقره ها باید به اندازه ی کافی لعابدار و صیقلی باشد تا از نفوذ آب به درون آن جلوگیری شود. از معایب این مقره ها می توان به بوجود آمدن ترک های ریز و در نتیجه کاهش مقاومت در برابر ولتاژ اشاره کرد.
مقره شیشه ای
در موضوع مقره چیست معرفی مقره های شیشه ای اهمیت زیادی دارد. مقره های شیشه ای را معمولاً از ترکیب پودر کوارتز ذوب شده به همراه آهک می سازند. روش ساخت این نوع مقره به این شکل است که باید به صورت ناگهانی سرد و قالب ریزی شود.

در حال حاضر مقره های شیشه بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته اند. این تجهیزات را معمولاً در خطوط انتقال و توزیع به کار می برند. برای عایق کردن این مقره ها از شیشه های سخت آنیل شده استفاده می کنند.
این مقره ها دارای مزایایی همچون مقاومت بالا، قدرت دی الکتریکی بالا، شفافیت، ضریب انبساط حرارتی کم، استحکام کششی بالا، طول عمر بیشتر و قیمت پایین تر نسبت به چینی هستند. البته لازم به ذکر است که این مقره ها ممکن است جریان نشتی داشته باشند و گرد و خاک بیشتری به خود جذب کنند.
مقره کامپوزیتی
این نوع مقره که به آن مقره پلیمری یا مقره سیلیکونی نیز گفته می شود، از ترکیب مواد پلیمری ساخته می شود که در مقابل اشعه فرابنفش بسیار مقاوم است. در ادامه مقاله مقره چیست باید گفت مقره های رزینی و کامپوزیتی به دلیل خواص الکتریکی و مکانیکی که دارند، به عنوان جایگزین مناسبی برای مقره های شیشه ای و چینی به شمار می روند.
مهم ترین ویژگی مقره های کامپوزیتی سبک وزن بودن آنها و استحکام مکانیکی این محصولات است. برخلاف مقره های چینی و شیشه ای، نوع کامپوزیتی در برابر شکستن مقاومت بالایی دارد. این مقره ها خواص بسیار زیادی دارند اما یکی از معایب آن ها این است که ممکن است رطوبت به آن ها وارد شود.

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 101 تاريخ : پنجشنبه 18 اسفند 1401 ساعت: 14:33

در سیستم‌های قدرت، از مقره الکتریکی (Electrical Insulator) برای جلوگیری از گذر جریان‌های ناخواسته به زمین استفاده می‌شود. مقره نقش مهمی در سیستم‌های الکتریکی ایفا می‌کند. در حقیقت، مقره یک مسیر بسیار مقاومتی است که عملاً جریانی از آن عبور نمی‌کند. در سیستم انتقال و توزیع، هادی‌های هوایی عموماً روی دکل‌ها یا تیرها قرار می‌گیرند. دکل‌ها و تیرها، هر دو، به طور مناسب زمین می‌شوند. بنابراین، مقره باید بین دکل یا تیر و هادی‌های حامل جریان قرار گیرد تا از عبور جریان هادی‌ها به زمین (از طریق بدنه دکل‌ها یا تیرها) جلوگیری شود. در واقع، برای نگه داشتن هادی‌های الكتريكی فشارقوی که دارای ولتاژ‌های بسیار بزرگی هستند از مقره‌های فشار قوی استفاده می‌شود.
مقره‌ها دو وظيفه مهم برعهده دارند:
وظیفه مکانیکی: مقره‌ها دارای استقامت مکانیکی بوده و قادرند بارها و نیروهای مکانیکی را تحمل کنند.
وظیفه الکتریکی: مقره‌ها می‌توانند ولتاژهای بزرگ كاری و نيز ولتاژ های ضربه و رعد و برق را تحمل کنند؛ به طوری که در بدترین شرایط رطوبت، باران و آلودگی و بروز صاعقه با ولتاژ های بالا، دچار شکست الکتریکی نمی‌شوند.
مقره‌های فشارقوی باید ویژگی‌هایی از قبیل استقامت الکتریکی و مکانیکی بالا، نداشتن ناخالصی و حفره‌های داخلی، استقامت در برابر تغییرات درجه حرارت و عدم تغییر شکل، ضریب اطمینان بالا، ضریب تلفات عایقی کم و مقاومت در برابر نفوذ آب و آلودگی‌ها داشته باشند.

شکست الکتریکی مقره ممکن است در اثر تخلیه الکتریکی در هوای اطراف مقره، تخلیه الکتریکی سطحی از طریق گرد و غبار و یا تخلیه الکتریکی از داخل مقره ایجاد شود. عجیب نیست اگر گفته شود که ضریب اطمینان سیستم‌های قدرت، به ضریب اطمینان مقره‌ها و کیفیت آن‌ها بستگی دارد. علت اصلی خرابی مقره‌های هوایی، تخلیه الکتریکی است که بین خط و زمین در شرایط غیرعادی ولتاژ سیستم رخ می‌دهد. در طول تخلیه الکتریکی، گرمای زیاد ناشی از قوس الکتریکی، سبب سوراخ شدن بدنه مقره می‌شود. با توجه به این پدیده، موادی که در مقره‌ها به کار می‌روند باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند.
موادی که برای اهداف عایقی به کار می‌روند، ماده عایق‌کننده نامیده می‌شوند. برای آنکه از این ماده‌ها به صورت بهینه استفاده کنیم، باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند که عبارتند از:
از نظر مکانیکی به اندازه کافی قوی باشند تا تنش و وزن هادی را تحمل کنند.
برای مقاومت در برابر فشارهای ولتاژ در سیستم ولتاژ قوی باید از قدرت دی الکتریک بسیار بالایی برخوردار باشند.
برای جلوگیری از نشت جریان در زمین، باید از مقاومت عایق بالایی برخوردار باشد.
خصوصیات فیزیکی و الکتریکی آن‌ها باید کمترین تأثیرپذیری را از تغییرات دما داشته باشد.
هر واحد یا بشقاب از مقره برای ولتاژ پایین (معمولاً ۱۱ کیلوولت) طراحی می‌شود. بسته به ولتاژ کاری، تعداد بشقاب‌های مطلوب را می‌توان با یکدیگر سری کرد. آسیب‌دیدگی هر کدام از بشقاب‌ها منجر به آسیب دیدن کل رشته نخواهد شد، زیرا می‌توان بشقاب آسیب دیده را جایگزین کرد. چند مورد از اصطلاحات مربوط به مقره‌ها به شرح زیر است:
خط فراری (فاصله خزش) یا مسير خزشی: کوتاه‌ترین مسیر روی سطح مقره که ارتباط هادی را با بدنه برقرار می‌کند.
شکست الکتریکی در مقره‌ها: تخلیه بین هادی و بدنه از طریق هدایت سطحی (به علت کثیف بودن، آلودگی و مرطوب بودن)  شکست الکتریکی نام دارد.
ولتاژ شكست مقره: مقدار ولتاژی است كه باعث شكست در مقره خواهد شد.
انواع مقره ها از نظر كاربرد
انواع مقره‌ها از نظر کاربرد، عبارتند از: مقره‌های اتکایی برای عایق‌کاری باس بارها در پست‌های برق و تابلوها، مقره‌های عبوری یا بوشینگ‌ها برای عبور باس بارها، از دیواره ها یا بدنه تجهیزات الکتریکی نظیر ترانسفورماتورها، کلیدها، خازن‌ها، مقره‌های مهار و مقره‌های کششی.

مقره اتکایی
مقره‌های اتكایی به صورت استوانه‌هایی بلند هستند که فرورفتگی‌ها و برآمدگی‌هایی روی سطح استوانه دارند و از نظر ساخت می‌توانند به صورت توپر و توخالی باشند. نوع توپر این مقره دارای استقامت مکانیکی و الکتریکی بیشتری در مقابل سوراخ شدن است.
امروزه مقره‌های پُست بیشتر به صورت توپر ساخته می‌شوند. از نوع توخالی در مواردی استفاده می‌شود که مقره باید نیروی مکانیکی بیشتری تحمل کند. البته برای افزایش استقامت الکتریکی مقره اتکایی، آن را با گاز خشک ازت پر می‌کنند.
در پست‌های فشار قوی، این مقره‌ها برای نگهداری شین‌های فشار قوی بر روی پایه‌های بتنی به کار می‌روند و شین‌های فشار قوی روی شیار بالایی مقره بسته می‌شوند. از این مقره‌ها همچنین در تابلوهای فشار قوی استفاده می‌شود. شمش‌های فشار قوی داخل تابلو از مقابل این مقره‌ها عبور می‌کنند و به مقره بسته می‌شوند و یا شمش‌ها روی مقره قرار می‌گیرند.
مقره عبوری
مقره‌های عبوری برای سرهای خروجی و ورودی دستگاه‌های فشار قوی و برای جلوگیری از ایجاد جرقه بین خط عبوری و بدنه دستگاه استفاده می‌شوند. این نوع مقره‌ها به صورت لایه‌های استوانه‌ای به کار می‌روند. با توجه به محیط کاری، شکل مقره‌های عبوری متفاوت است. معمولاً فضای داخل این استوانه‌های عایقی، توسط گازها یا مایع‌های عایق پر می‌شود.
مقره کششی
مقره‌های كششی در برج‌های کششی، به صورت زنجیره مقره‌ای، وظیفه اتصال هادی به برج را بر عهده دارند. این زنجیره مقره‌ها می‌توانند به صورت دوتایی یا سه‌تایی و یا بیشتر مورد استفاده قرار گیرند که انتخاب آن‌ها به تعداد هادی‌های هر فاز و همچنین شرایط بارگذاری و نوع مقره بستگی دارد.
از مقره‌های کششی در پایه‌های ابتدا و انتهایی خطوط انتقال، توزیع و در پایه‌هایی که در مسیر خط از حالت مستقیم خارج شده و یا نسبت به افق زاویه پیدا می‌کنند، استفاده می‌شود.

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 73 تاريخ : پنجشنبه 18 اسفند 1401 ساعت: 14:19

بدون شک برق یکی از مهم‌ترین و حیاتی‌ترین کشفیات بشر است. پیشرفت‌های علمی و فناوری‌های امروز دنیا درگرو تولید برق و توسعه و انتقال آن است؛ این را باید بدانید که حتی برای تولید آلومینیوم نیز به برق نیاز است و جالب اینجاست که این فلز وظیفه‌ی انتقال نیرو در فاصله‌های طولانی را دارد، پس می‌توان گفت انتقال برق از وظایف اصلی کابل آلومینیومی است.
در بین فلزات پایه، آلومینیوم رتبه‌ی دوم بعد از فلز مس را دارد که در کابل‌های برق به‌کار گرفته می‌شود. وزن سبک، یکی از خصوصیات فلز آلومینیوم است که موجب گردیده از آن برای خطوط برق فشار قوی در فواصل طولانی استفاده گردد. میزان مقاومت الکتریکی کابل‌ها مسئله مهمی است که باید به آن توجه داشت.


آلومینیوم با رنگ نقره‌ای و خواصی مانند نرمی و جکش‌پذیری به‌عنوان سیزدهمین عنصر در جدول تناوبی در گروه فلزات جای دارد و یکی از فراوان‌ترین عناصر پس از اکسیژن و سیلیکون در پوسته‌ی زمین است. آلومینیوم را از سنگ بوکسیت خارج می‌کنند. به‌علت اینکه واکنش پذیری بالایی دارد، به‌ندرت می‌توان این عنصر را به‌صورت خالص در طبیعت یافت، اما با اضافه‌کردن عناصر دیگری مثل روی، مس، سیلیسیوم به آن می‌توان آلیاژ بهتر و کاربردی‌تر را تهیه‌کرده و در صنایع هوایی، حمل‌ونقل، دریایی به‌کاربرد؛ همچنین به‌علت سبک بودن آن در ساخت هواپیما، کشتی، اتومبیل، راه‌آهن و … استفاده کرد. در صنعت بسته‌بندی و همچنین صنعت ساختمان سازی نیز به‌کار می‌رود.


در صنعت برق و خطوط انتقال نقش بسیار کلیدی و مهم دارد؛ همان‌طور که میدانید کابل‌ها از سه بخش هادی، عایق و روکش تهیه ‌شده‌اند. در کابل آلومینیوم هادی از جنس آلومینیوم است. هدایت الکتریکی آلومینیوم از مس کمتر است و مقاومت و پایداری آن بیشتر است، اما درنهایت می‌توان با انتخاب صحیح و درست کابل آلومینیوم عملکرد و کارایی این کابل را در صنعت برق افزایش داد. از نکاتی که برای انتخاب این مدل کابل باید مدنظر قرارداد، ظرفیت آمپری، تعداد رشته، افت ولتاژ، سایز و سطح مقطع کابل و اندازه‌ی تأسیسات شبکه‌ی برق است.

 

خرید کابل آلومینیوم


قیمت کابل آلومینیوم بر قیمت کل پروژه تأثیر مستقیم دارد و این تفاوت قیمت‌ها در کابل‌ها بر اساس متراژ و میزان ولتاژ متغیر است. کاملاً روشن و واضح است که کابل‌ها با سایز بالاتر قیمت بیشتر دارند؛ همچنین کابل‌هایی که در ولتاژ بالا به‌کار برده می‌شوند، قیمت بالاتر دارند و به‌طبع، کابل آلومینیومی فشارقوی گران‌تر از کابل آلومینیومی فشار ضعیف است.


برای خرید کابل آلومینیومی لازم است که با اصول و قواعد آن آشنا باشید چرا که این مورد، از جمله مهم‌ترین فرآیندهای پروژه‌های اجرایی و یا ساختمان‌سازی است. با استفاده از کابل‌های آلومینیومی می‌توان جریان برق را انتقال داد و در صورتی که هر گونه مشکلی در این بخش ایجاد شود، عملکرد کل سیستم مختل می‌شود. بنابراین انتخاب کردن بهترین کابل متناسب با محیط و شرایط کار سخت و حائز اهمیتی است.


با توجه به این مسئله که فلز آلومینیوم بهترین رسانا بعد از فلزات گران قیمت است، می‌توان گفت استفاده از کابل آلومنیوم یک انتخاب بسیار مناسب خواهد بود. کابل‌های آلومینیومی که تولید می‌شوند از قیمت مناسب و وزن بسیار سبکی برخوردار هستند به همین دلیل بسیاری از افراد در هنگام انتخاب کابل کابل‌های مسی یا آلومینیومی دچار شک و تردید می‌شوند.


بسیاری از افراد متعقدند که بهترین و مناسب‌ترین کابل، کابل مسی است و زمانی که وزن و قیمت این کابل مشکل ساز می‌شود، بهترین انتخاب کابل آلومینیوم خواهد بود. زمانی که کابل‌های آلومینیوم را به درستی و با دقت زیادی انتخاب و خریداری کنید به هیچ عنوان مشکلی برای شما به وجود نمی‌آید.


در هنگام خرید کابل آلومینیومی بایستی به کیفیت ساخت، برند، نوع کابل، قیمت و… توجه کنید. مزیت این کابل وزن سبک و قیمت مقرون به صرفه آن است که هر خریداری را به خرید آن وسوسه می‌کند. برای خرید این نوع کابل باید به فروشگاه‌های معتبر و یا نمایندگی‌های رسمی مراجعه کنید.


معایب کابل آلومینیومی


از معایب کابل آلومینیومی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود

1. هدایت الکتریکی کمتر: این کابل در مقابل کابل مسی مقاومت الکتریکی بالاتر دارد و به‌همین سبب حرکت جریان الکتریکی درون کابل آلومینیومی کمی سخت‌تر است؛ به ‌عبارتی‌ دیگر هدایت الکتریکی در این مدل کابل کمتر است.


2. انعطاف‌ پذیری کمتر: آلومینیوم در مقایسه با فلز مس نسبتاً نرم، منعطف و ضعیف است. برای به‌‌کارگیری آن باید توجه داشت که هنگامی‌که دمای مدار بالا می‌رود، سیم منبسط شده و به درون قسمت‌های خالی اتصالات الکتریکی می‌ریزد.


وقتی‌که جریان الکتریکی از این مدار رد شود، باعث ایجاد فشار می‌گردد که اتصال سیم آلومینیوم را گرم می‌کند و سپس با خاموش شدن برق، آلومینیوم سرد و منقبض می‌شود و سبب به وجود آمدن شکاف‌هایی بین کابل آلومینیوم و اتصال می‌شود. این شکاف خطر خوردگی را زیاد می‌کند.


3. دوام و طول عمر پایین‌تر: آلومینیوم نسبت به مس دوام و مقاومت کمتری دارد و درصورتی‌که در کنار مواد شیمیایی قرار داده شود، زودتر از کابل‌های مسی دچار خوردگی می‌شوند.


4. قابلیت تولید تنها به شکل مفتول: آلومینیوم انعطاف پذیری کمتری نسبت به مس دارد و از آن شکننده‌تر است و تنها به‌صورت کابل مفتولی می‌توان استفاده کرد و فقط برای کابل‌های قدرت و به‌صورت کابل هوایی و زمینی به‌کار گرفته می‌شود و در کابل‌های افشان نمی‌توان از آن استفاده کرد.

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 80 تاريخ : دوشنبه 15 اسفند 1401 ساعت: 21:55

شرکت فن آوری سانا پژوهش گستر با نام تجاری سنس (sens)، محصولات خود را در زمینه سیستم اعلام حریق در سال ۱۳۸۷ به بازار عرضه کرد. سنس به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای تولید کننده در زمینه تجهیزات اعلام حریق در ابتدا محصولات اعلام حریق کانونشنال، سپس با پیشرفت تکنولوژی تجهیزات اعلام حریق آدرس پذیر را نیز ارائه داد. سنس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات اعلام حریق، محصولات خود را در سراسر ایران همچنین در کشور های همسایه نیز ارائه می دهد.


تولید و طراحی محصولات جدید، به روز، کارپسند و قابل رقابت به با برند های خارجی معتبر ، منطبق با استاندارهای معتبر جهانی از جمله خصوصیات سیستم اعلام سنس می باشد، که باعث شده در کمترین زمان ممکن به یکی از برندهای نام آشنا در زمینه تجهیزات سیستم اعلام و اطفای حریق تبدیل شود. شرکت فن آوری سانا پژوهش گستر طی این سالها تمامی تلاش های خود را بر مبنای اهداف افزایش رضایت مشتری، بهینه سازی روز افزون کیفیت محصولات، ارائه کمترین قیمت ممکن و انجام اصلاحات با توجه به نیاز و نظر مشتریان نهاده است.


امروزه برای حفط امنیت و جلوگیری از آتش سوزی در اماکن مسکونی، اداری،تجاری، پاساژ و... استفاده از سیستم اعلام حریق (اعلام حریق زتا، اعلام حریق گلوبال فایر، اعلام حریق سنس و...) جهت حفاظت از ساختمان و انسان ها امری ضروری و مهم است. سیستم اعلام حریق سنس مجموعه ای از تجهیزات اعلام حریق نظیر دتکتور دود، حرارت، شعله و گاز است که برای تشخیص علائم حریق و هشدار دادن از طریق آژیرها و فلاشرها استفاده می شود. طراحی، اجرا و استفاده درست از این سیستم، میتواند جلوی بسیاری از خطرات جانی و مالی را بگیرد.


اجزای سیستم اعلام حریق سنس


مرکز کنترل اعلام حریق سنس: که وظیفه کنترل ورودی ها و خروجی ها را بر عهده دارد.


کنترل پنل مهم‌ترین جزء سیستم اعلام حریق است و کار آن ارتباط بین اجزاء سیستم می‌باشد. کنترل پنل سنس دارای بدنه‌ای از جنس ABS است و می‌توان آن را به‌صورت توکار و روکار نصب کرد. مزیت این پنل این است که می‌توان روی آن ۲۰ دتکتور در هر زون نصب کرد و در صورت نیاز می‌توان برخی از زون‌ها را حذف کرد.


تجهیزات ورودی: نظیر انواع دتکتورهای دود، حرارت، گاز، شعله، شستی اعلام حریق و…


انواع تجهیزات هشداردهنده: نظیر آژیر اعلام حریق، فلاشر و…


دتکتور اعلام حریق یکی از اجزاء این محصول است که سنسورهای آن به دود و حرارت حساس است و آتش‌سوزی در محیط را شناسایی می‌کند. به‌ طور کلی سنسورها به دو نوع دودی و حرارتی تقسیم می‌شوند و می‌توان آن‌ها را جداگانه یا به‌صورت ترکیبی نصب کرد.


شاسی نیز یکی از اجزاء اعلام حریق است که پس از خطر احتمالی و فشار دادن آن می‌توان تمامی اجزاء ساختمان، حتی افرادی که در راهروها قرار دارند را از وقوع حریق مطلع کرد. شاسی برای محیط‌های بزرگ مناسب است و نصب آن اختیاری می‌باشد.


منبع تغذیه: که وظیفه تامین انرژی الکتریکی سیستم را در طول دوره فعالیتش بر عهده دارد.


تجهیزات جانبی دیگری نیز نظیر انواع ماژول های ورودی و ماژول های خروجی که برای ارتباط سیستم اعلام حریق با سایر سیستم ها و تجهیزات به کار می روند.


انواع سیستم‌های اعلان حریق سنس


سنس محصولات و تجهیزات اعلان حریق خود را در دو دسته‌ی تجهیزات متعارف و آدرس‌پذیر تولید و به بازار عرضه می‌کند. اعلام حریق سنس بعلاوه اولین شرکت ایرانی است که توانسته برای تجهیزات آدرس‌پذیر خود تاییدیه‌ی سازمان آتش‌نشانی را دریافت کند و به این ترتیب تنها برند ایرانی است که محصولات آدرس‌پذیر خود را به بازار عرضه کرده است.


سیستم اعلام حریق متعارف سنس


سیستم اعلام حریق سنس یکی از سامانه های اعلام حریق این شرکت می باشد که در برابر ضربه، لرزش و همچنین حریق مقاوم می باشد. دتکتورها و کنترل پنل های این سیستم می توانند وقوع خطا در یک منطقه را به خوبی اعلام کنند.
از قدیمی ترین سیستم اعلام حریق سنس است که با تغییرات کیفی اندک، در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرد. در درون این سیستم چندین حسگر(دتکتور) و شستی، در قالب یک مدار و سیستم در کنار هم قرار گرفته اند و یک سیستم واحد و یکپارچه را به وجود آورده اند که به تابلو کنترل مرکزی متصل هستند. سیستم اعلام حریق متعارف سنس تشخیص تغییر وضعیت یک منطقه معمولا بر اساس آلارم و یا خطا بر اساس تغییر مقاومت الکتریکی مدار مربوط به آن منطقه صورت می گیرد.


سیستم اعلام حریق سنس با نام های دیگری نیز شناخته می شود مثل؛ سیستم اعلام حریق محلی، سیستم اعلام حریق کان کانونشنال. در سیستم اعلام حریق متعارف سنس فضایی را که باید پوشش داده شود را به چندین منطقه و ناحیه جدا تقسیم می کنند و معمولا هر منطقه را یک زون می نامند. این نوع سیستم سالهای زیادی است که در صنعت و کاربردهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.


سیستم اعلام حریق آدرس پذیر سنس


در اعلام حریق آدرس پذیر سنس ، دتکتورها قابلیت تشخیص دود و یا حرارت را در آدرس های مشخصی دارد که از پیش تعریف شده است .


دتکتور آدرس پذیر سنس با وجود سیگنال های دقیق موجود بین المان های تشخیص حریق، آدرس دقیق آن را شناسایی کرده و به مرکز کنترل گزارش می دهد. به طور مثال این آدرس ها می تواند در اتاق های یک هتل یا واحد های مختلف یک ساختمان باشد.


در اعلام حریق آدرس پذیر سنس این امکان وجود دارد که میزان حساسیت را در دتکتور های آدرس پذیر تنظیم کنید تا باعث بروز مشکلی نشود.


یک سیستم کاملا هوشمند است که می تواند به سیستم های قدیمی متعارف اتصال پیدا کند. همچنین این نوع از سیستم اعلام حریق سنس با طیف وسیعی از قابلیت های جدید به بازار عرضه شده است. طراحی آن به شکلی است که بیشترین کارایی در کنار سادگی دارد.

 

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 91 تاريخ : دوشنبه 15 اسفند 1401 ساعت: 19:02

اسکیمر یا چربی گیر سطح آب از تجهیزاتی است که در تمیز کردن سطح آب استخر مورد استفاده قرار می‌گیرد. حشرات و برگ گیاهان بر روی سطح آب شناور باقی می‌مانند. اسکمیر که به صورت مستطیلی است در لبه‌های استخر نصب شده و بقایای شناور را قبل از این که ته‌نشین شوند، جمع‌آوری کرده و با مکش از ورود این آلاینده‌ها به سیستم تصفیه آب و مسدود شدن لوله‌ها جلوگیری می‌کند. عملکرد مکش اسکیمرها به گونه‌ای انجام می‌شود که افراد داخل استخر متوجه این فرآیند نمی‌شوند.


کاربرد اسکیمر در استخر


برگ‌ها، حشرات، مو، کرم‌‌ها و لوسیون‌ها وارد آب استخر شده و به صورت شناور باقی می‌مانند. این مواد می‌توانند بستر لازم برای رشد و نمو انواع جلبک‌ها و قارچ‌ها را فراهم ‌کنند همچنین آن‌ها با ورود به سیستم لوله‌کشی تصفیه آب موجب افزایش کارکرد پمپ و فیلتر تصفیه خواهند شد و در بلند مدت باعث آسیب جدی به این دستگاه‌ها می‌شوند.
اسکیمر استخر در دیواره‌های استخر نصب شده و با مکش، ذرات شناور، روغن‌ها و کرم‌های سطح آب را جمع‌آوری کرده و به این ترتیب آب استخر را تمیز می‌کند.


انواع اسکیمر استخر


اسکیمرهای دیواری و شناور از انواع اسکیمرهای موجود هستند. اسکیمرهای دیواری در قسمت بالای دیواره استخرهای زیرزمینی نصب می‌شوند. نصف دهانه ورودی اسکیمرها باید توسط آب استخر پوشانده شود.


اسکیمرهای شناور ، در استخرهای روی زمین کاربرد دارند. اسکیمر شناور توسط شلنگ به قسمت تخلیه آب استخر نصب شده و از پمپ تصفیه برای مکش استفاده می‌کند. این نوع اسکیمر در سطح آب به صورت شناور باقی می‌ماند.


اسکمیرهای شناور جدیدی تولید و عرضه شده‌اند که از باتری و انرژی خورشیدی به جای پمپ استفاده می‌کنند. بعلاوه، اسکیمرها در اندازه‌های مختلف و جنس پلاستیک فشرده ساخته می‌شوند که در برابر نور آفتاب و مواد شیمیایی مانند کلر مقاوم هستند.


در زمان ساخت استخرهای زیرزمینی، جایگاه اسکیمر بر روی دیواره‌ها در نظر گرفته می‌شود. هر استخر با توجه به وسعت می‌تواند یک یا چند اسکیمر داشته باشد. در استخرهایی کوچکی که بر روی زمین راه‌اندازی می‌شوند از اسکیمرهایی استفاده می‌شود که دارای یک گیره هستند و این گیره روی لبه استخر جای داده می‌شود. این گیره قابلیت تنظیم با سطح آب استخر را دارد.


اجزای اسکیمر


اسکیمرها برای تمیز کردن سطح آب از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند. اجزای اسکیمر اسخر شامل موارد زیر است:


درب: درب اسکیمر مانع مکش قطعات بزرگ شناور به داخل سبد می‌شود.
فلت: فلت، روی دهانه ورودی اسکیمر قرار می‌گیرد و با آغاز مکش باز و پس از آن مجدد بسته خواهد شد. فلت از این طریق مانع ورود مجدد ذرات داخل سبد، به استخر می‌شود.
سبد: ذرات معلق پس از مکش به داخل سبد رانده می‌شوند.
اکولایزر: در صورت پایین آمدن آب از دهانه ورودی اسکیمر، اکولایزر مانع مکیدن هوا توسط اسکیمر می‌شود.


نحوه کار اسکیمر


اسکیمر باید به صورتی نصب شود که نیمی از دریچه آن از آب استخر پر شده باشد. با روشن شدن پمپ، فلت باز شده و مکش اسکیمر آغاز می‌شود. ذرات معلق به سمت دریچه هدایت می‌شوند و بعد از خاموش شدن پمپ، فلت بسته می‌شود. به این طریق ذرات معلق از سطح آب جمع‌آوری می‌شوند.

برخی از اسکیمرها به گونه‌ای طراحی شده‌اندکه برای جارو کردن استخر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند، در این حالت سبد و درب اسکیمر جدا شده و شلنگ مخصوص جاروی استخر به لوله مکش اسکیمر نصب می‌شود سپس می‌توان از جارو برای تمیز کردن کف استخر استفاده کرد.

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 104 تاريخ : دوشنبه 15 اسفند 1401 ساعت: 17:02