بهترین مدل های مقره کدام است؟

ساخت وبلاگ

مقره چیست و چه کاربردی دارد؟ مقره یک نوع عایق الکتریکی است که جهت اتصال کابل برق به برج انتقال برق مورد استفاده قرار می گیرد. در خطوط انتقال و توزیع برق، هادی های تحت ولتاژ می بایست به گونه ای از برج ایزوله شوند و برای این کار از مقره استفاده می شود.
مقره هادی را از برج ایزوله می کند و از جریان نشتی جلوگیری می کند. مقره نیروی مکانیکی حاصل از باد، برف، یخ و … را تحمل می کند و از هادی محافظت می کند. اگر می خواهید بدانید مقره چیست و چه کاربردی دارد، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به معرفی مقره و کاربردهای آن در صنعت برق می پردازیم.
در پاسخ به سؤال مقره چیست باید بگوییم، مقرهElectrical Insulator  به ابزاری اطلاق می شود که وظیفه کنترل جریان های الکتریکی را برعهده دارد. از مقره ها در سیستم های قدرت استفاده می کنند تا از گذر جریان های ناخواسته به زمین جلوگیری شود. بدین ترتیب این ابزار که یک نوع عایق الکتریکی است، نقش مهمی در سیستم های برق ایفا می کند. مقره ها دارای یک مسیر با مقاومت بالا هستند که جریان عملاً از آن ها عبور نمی کند.
مقره را در سیستم های توزیع، انتقال و رساناهای هوایی بر روی دکل ها یا تیرها قرار می دهند. مقره میان تیرها، دکل ها یا رساناهای حامل جریان قرار می گیرد تا از جریان رساناها به زمین که از طریق بدنه دکل و تیر صورت می گیرد، جلوگیری شود. در سیستم های الکتریکی برای نگه داشتن هادی های فشار قوی که از ولتاژهای بالایی برخوردار هستند، از مقره های فشار قوی استفاده می شود.
کاربرد مقره
در ادامه موضوع مقره چیست به کاربرد این تجهیزات می پردازیم. مقره ها از لحاظ کاربردی دو وظیفه دارند:
یکی وظیفه مکانیکی که مقره ها باید دارای استقامت بالایی باشند. این تجهیزات باید این امکان را داشته باشند که بارها و نیروهای مکانیکی را تحمل کنند.
کاربرد دیگر این تجهیزات از نظر الکترونیکی حائز اهمیت است. این تجهیزات قابلیت دریافت ولتاژهای بزرگ را دارند. همچنین می توانند ولتاژهای ناشی از رعد و برق و ضربه را نیز تحمل کنند. مقره می تواند در سخت ترین شرایط آلودگی، بارندگی، رطوبت و بروز رعد و برق با ولتاژهای بالا از شکست الکتریکی جلوگیری کند.
شکست الکتریکی مقره ها امکان دارد بر اثر تخلیه الکتریکی در اطراف مقره اتفاق بیفتد. تخلیه الکتریکی سطحی به وسیله گرد و غبار یا تخلیه الکتریکی از درون مقره ایجاد می شود. به همین دلیل مقره باید ضریب اطمینان بالایی داشته باشد و بخشی از این ضریب اطمینان به کیفیت مقره بستگی دارد.
در ادامه مقاله مقره چیست خوب است بدانید که علت اصلی خرابی مقره ها تخلیه الکتریکی است که بین خط و زمین در مواقع غیرعادی رخ می دهد. تخلیه الکتریکی گرمای زیادی تولید می کند و این موضوع سبب سوراخ شدن بدنه مقره می شود.
مقره چینی
معمولاً از متریال چینی برای ساخت مقره های هوایی استفاده می شود. این مقره ها از جنس آلومینیوم سیلیکات هستند. معمولا آلومینیوم سیلیکات را با موادی مانند فلدسپات، کوارتز و کائولن پلاستیکی ترکیب می کنند تا به این ترتیب ماده عایق سخت پرسلن و چینی لعاب دار به وجود بیاید.
سطح چینی در این مقره ها باید به اندازه ی کافی لعابدار و صیقلی باشد تا از نفوذ آب به درون آن جلوگیری شود. از معایب این مقره ها می توان به بوجود آمدن ترک های ریز و در نتیجه کاهش مقاومت در برابر ولتاژ اشاره کرد.
مقره شیشه ای
در موضوع مقره چیست معرفی مقره های شیشه ای اهمیت زیادی دارد. مقره های شیشه ای را معمولاً از ترکیب پودر کوارتز ذوب شده به همراه آهک می سازند. روش ساخت این نوع مقره به این شکل است که باید به صورت ناگهانی سرد و قالب ریزی شود.

در حال حاضر مقره های شیشه بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته اند. این تجهیزات را معمولاً در خطوط انتقال و توزیع به کار می برند. برای عایق کردن این مقره ها از شیشه های سخت آنیل شده استفاده می کنند.
این مقره ها دارای مزایایی همچون مقاومت بالا، قدرت دی الکتریکی بالا، شفافیت، ضریب انبساط حرارتی کم، استحکام کششی بالا، طول عمر بیشتر و قیمت پایین تر نسبت به چینی هستند. البته لازم به ذکر است که این مقره ها ممکن است جریان نشتی داشته باشند و گرد و خاک بیشتری به خود جذب کنند.
مقره کامپوزیتی
این نوع مقره که به آن مقره پلیمری یا مقره سیلیکونی نیز گفته می شود، از ترکیب مواد پلیمری ساخته می شود که در مقابل اشعه فرابنفش بسیار مقاوم است. در ادامه مقاله مقره چیست باید گفت مقره های رزینی و کامپوزیتی به دلیل خواص الکتریکی و مکانیکی که دارند، به عنوان جایگزین مناسبی برای مقره های شیشه ای و چینی به شمار می روند.
مهم ترین ویژگی مقره های کامپوزیتی سبک وزن بودن آنها و استحکام مکانیکی این محصولات است. برخلاف مقره های چینی و شیشه ای، نوع کامپوزیتی در برابر شکستن مقاومت بالایی دارد. این مقره ها خواص بسیار زیادی دارند اما یکی از معایب آن ها این است که ممکن است رطوبت به آن ها وارد شود.

دنیای صنعتی...
ما را در سایت دنیای صنعتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ادمین دنیای صنعتی industrialworld بازدید : 102 تاريخ : پنجشنبه 18 اسفند 1401 ساعت: 14:33